Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 

 

Ha kérdése van írjon nekünk!

info@dsenergia.eu

Elérhetőség/Kapcsolat:

 

Baráth Gergely

+36-70/949-39-49

barath@dsenergia.eu


DS Optim Kft.

8226, Alsóörs Mikszáth Kálmán u. 22.

www.facebook.commultipellet

youtube_ikon_kicsi2

A természet fúziós erőműve!

- A Nap, a földi élet elsődleges energiaforrása. Földünk másodpercenként 50 milliárd kWh energiát kap a Naptól. Ez a hatalmas „fúziós erőmű” már évmilliárdok óta üzemel. A nap felületének hőmérséklete 6000 Kelvin. A Nap hatalmas tömegében amely a naprendszer több mint 99%-a az évmilliárdos működés ellenére még mindig több, mint 70% hidrogén „üzemanyag” van, ami szinte kimeríthetetlen energiaforrásként értelmezhető.

- A Nap becsült sugárzási teljesítménye 3,96 x 1023 kW, ebből a földet elérő sugárzó teljesítmény mintegy 173 x 1012 kW, ami a jelenlegi energiaigényünket több ezerszer meghaladja. A sugárzás direkt, és szórt sugárzás formájában jut el a Föld felszínére. A felhasználható napsugárzás az alkalmazás földrajzi helyétől, az évszaktól, és a napszaktól is függ. Magyarországon az évi átlag napsütéses órák száma 2100h/év, ami jónak számít. További körülmények, mint a levegő szennyezettsége, relatív páratartalom, a felhősödés, szintén befolyásolják a felhasználás mértékét. A Föld légkörének határát elérő napsugárzás mértékéül a napállandót használjuk, amelynek értéke 1353 Watt/m2. Mindebből a Föld felszínéig eljutó sugárzás ideális esetben 1000 Watt/m2. A napenergiát alapvetően kétféle módon tudjuk hasznosítani: Passzív hasznosítással, amely az épületek tájolásával, kialakításával érhető el, kiegészítő berendezés nélkül (például passzívház), illetve Aktív hasznosítással, az erre a célra szolgáló eszközökkel, vagyis napkollektorral vagy napelemmel.

- A napenergia piacon egyre nagyobb a választék, sok gyártó sokféle terméket forgalmaz. Legelterjedtebb kollektor típus a Síkkollektor, és a Vákuumcsöves kollektor. A különböző gyártók, különböző minőségben dobják őket piacra, mind két típust. Itt is igaz az a mondás, hogy "olcsó húsnak, híg a leve " ezért érdemes, jól körüljárni, és megfontolni, hogy milyen gyártmányt, milyen garanciával, és milyen feltételekkel adják el az embernek. Fontos szempont a helyes méretezés is, egy átlag ember napi melegvíz fogyasztása 50-60 liter, átlagon felül ez akár 80-100 literig is terjedhet. A méretezésnél mindig túl kell méretezni a víz fogyasztási oldalt 30-40%-al mert a termelés, és a fogyasztás nem esik egy időre. Tehát egy 150 literes melegvíz tartály kettő átlagos fogyasztót tud kiszolgálni.

A síkkollektorok, már bizonyítottak több mint 40 éve kaphatók, az évek alatt csiszolódtak, fejlődtek úgy mint hőhordozó közeg, hőelnyelő felület, kollektorház szigetelés, és számtalan anyag használat változott, a mai változat már csak alakjában hasonlít a elődeire. Gravitációs, és zártkörű változatban kapható, a zártkörben keringetett hőátadó folyadék biztonságos egész éves üzemelést biztosít. Az üzemidejük 25-30 évre tehető, és a jó minőségű kollektorokat ma 10 év körüli garanciával adják. Fontos még, hogy minősített, bevizsgált kollektort válasszunk, mert így a minőséget független szervezetek is alátámasztják.

 

 

 

-A napenergia korlátlanul gyakorlatilag bárhol rendelkezésre áll!

-Alkalmazásával a hagyományos, fosszilis energiahordozó készletek hosszabb ideig elegendőek lesznek olyan célokra, amelyekre más energiaforrások nem használhatók (vegyipar, műanyagipar, gyógyszeripar).

 
 
Adatvédelem Copyright © 2009 DirectSun. All rights reserved. Designed by BG.