Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ

 

 

Ha kérdése van írjon nekünk!

info@dsenergia.eu

Elérhetőség/Kapcsolat:

 

Baráth Gergely

+36-70/949-39-49

barath@dsenergia.eu


DS Optim Kft.

8226, Alsóörs Mikszáth Kálmán u. 22.

www.facebook.commultipellet

youtube_ikon_kicsi2


A hőszivattyú a jövő energiaforrása!

- Napjainkban a legnagyobb rezsiköltséget egy családnak a fűtés okozza. Ez a kiadásaink több, mint 70%-a! A gáz árának növekedése pedig megállíthatatlan, és ami a legszomorúbb, hogy nem mi szabályozzuk! Ez azt jelenti ,hogy bármikor elzárhatják a gázcsapokat amire már volt is példa 2006-ban, és jelenleg is folyik az Orosz -Ukrán gázvita, aminek mi isszuk meg a levét.

- A gáz árával egyre többen áttérnek a régi, hagyományos fa tüzelésre, ezáltal a fa ára is növekszik, ahogy azt már most is érezhetjük. És olcsóbb már az sem lesz higgyék el! Van egy harmadik megoldás!

Mit szólnának ahhoz, ha mondjuk levegővel fűtenének!

- Az aerotermikus energiák kihasználására egy roppant egyszerű berendezés áll a rendelkezésünkre, ami ugyan olyan elven működik, mint egy hűtőszekrény, csak nem hűt, hanem fűt. Ezt a gépet hőszivattyúnak nevezzük.

- Az energia körbevesz minket. Ott van a földben, a vízben , a levegőben. Ez a berendezés ezeknek az energiáknak a kihasználását teszi lehetővé, így tudunk fűteni, hűteni, melegvizet előállítani. A berendezés a működtetésére felhasznált energiát nem közvetlenül hővé alakítja, hanem a külső energia segítségével a hőt, az alacsonyabb hőfokszintről egy magasabb hőfokszintre emeli, legtöbbször a föld, a levegő, és a víz által eltárolt napenergiát hasznosítva.

- A hűtőgép is hasonlóan működik: a szekrény belsejéből szállítja el a hőt, tehát hűti, majd ezt a hőmennyiséget a hátulján levő csőkígyón adja le.
A hőszivattyú (levegős) a külső, vagy belső levegő hőjét hasznosítja úgy, hogy a levegőt beszívja, és a benne lévő energiát átalakítja a mi javunkra, és egy úgynevezett hőcserélőn keresztül leadja, pl. (Fűtés , és melegvíz) előállítására.

- A hő szállításához folyamatosan elektromos energiát kell a rendszerbe táplálni. A rendszer hatékonyságát az ún. munkaszámmal (COP=Coefficient Of Performance) jellemezhetjük, ami azt mutatja meg, hogy a hőszivattyú által leadott hasznos hőteljesítmény hányszorosa a működtetéshez felhasznált hajtási teljesítménynek. Ez azonban az év folyamán változhat a hőforrás hőmérsékletének változásával, ezért az egy évre vonatkozó energiaszám (JAZ - Jahresarbeitszahl:éves munkaszám) pontosabb képet ad a hőszivattyú teljesítményéről. Ez elsősorban attól függ, hogy mekkora hőmérsékletkülönbséget kell áthidalni (a hőforrás és a fűtési előremenő hőmérséklet különbsége), általában 3 és 5 közötti érték, tehát 1 egység villamos energiával, 3-5 egység hőenergiát állíthatunk elő, szemben az elektromos fűtéssel, ahol 1 egység villamos energiával 1 egység hőenergiát kapunk, vagy a hagyományos gázkazánoknál ahol 1 egységnyi gázból, 0,85 egységnyit hasznosít a gázkazán.

- Létezik talaj (talajszondás és talajkollektoros) hőenergiát hasznosító, vízenergiát (ez lehet kútvíz, vagy talavíz) hasznosító, és van levegő energiáját hasznosító hőszivattyú.


- Magyarország nagyon ár érzékeny az új technológiákra, ezért csak a tehetősebb emberek élvezhetik a legújabb rendszerek előnyeit. A magukat szakembereknek nevezők pedig csak a saját rendszerüket istenítik. Mi ezt szeretnénk kiküszöbölni, mivel függetlenként indultunk neki a piaci lehetőségeknek, és számtalan hőszivattyús berendezést ismertünk meg.

- A legjobb teljesítményt a víz/víz és a talaj/sólé vagy talaj/víz hőszivattyúk nyújtják a levegő/vizes rendszerrel szemben. Azt a tényt viszont fontos figyelembe venni, hogy ezeknek a beruházási költsége a duplája, esetekben triplája is lehet a levegős rendszerekkel szemben, és a beüzemelési procedúráról nem is beszéltünk (engedélyeztetések, földmunkák). Ez azt jelenti, hogy a megtérülési ideje akár több, mint 5 évvel meghosszabbodik a levegős hőszivattyúval szemben! Ilyen áron már nem biztos, hogy megéri, mivel elektromos áramot - ami a hőszivattyúk üzemeltetéséhez szükséges - bármivel elő tudunk állítani (napenergia, szélenergia, vízenergia stb.stb...). Napelemes rendszerek évről évre kedvezőbb áron beszerezhetők, és használatukkal kiválthatjuk a levegős hőszivattyú energiaellátását, és akkor már ténylegesen közel állunk az ingyen üzemeltetéshez!

Ajánlott levegő-víz hőszivattyús rendszerek:

Kattintson ide

hand_cursor_kicsi

A világon több mint 100 millió hőszivattyú van üzemben ideáig!

És ezek több száz millió tonna károsanyagtól óvták meg környezetünket!

A hőszivattyúk forradalmasításában egy Magyar proffeszor, vezető szerepet töltött be. A neve Heller László (1907-1980).

Nevéhez fűződik a hőszivattyú ipari alkalmazásba vétele.

 
 
Adatvédelem Copyright © 2009 DirectSun. All rights reserved. Designed by BG.